غذاهای سرشار از ویتامین C مناسب فصل زمستان
با شروع فصل زمستان و کاهش دمای هوا، احتمال بروز بیماریهای فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا افزایش پیدا میکند، دمای پایین باعث میشود رگهای خونی باریکتر شوند، در نتیجه فشار خون افزایش پیدا میکند و احتمال بروز حملههای قلبی و سکته مغزی بیشتر میشود، همچنین دمای پایین منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن میشود و احتمال بروز بیماریهای ویروسی بیشتر میشود، بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی سالم از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش ایمنا، مواد غذایی حاوی ویتامین C میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی و ترمیم بافتها شود، همچنین به حذف سموم بدن نیز کمک میکند، در ادامه به مواد غذایی سرشار از ویتامین C میپردازیم که مصرف آنها در فصل زمستان توصیه شده است:
کیوی
کیوی سرشار از ویتامین C است، به طوری که هر ۱۰۰ گرم از آن حاوی ۱۶۱.۳ میلیگرم از این ویتامین است، متخصصان نیز اعلام کردهاند که مصرف روزانه کیوی به جذب و حفظ مواد معدنی در بدن کمک میکند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی مفید مانند ویتامینهای C و K۱، فولات، پتاسیم و منگنز است، هر ۱۰۰ گرم از این ماده غذایی حاوی ۶۵ میلیگرم ویتامین C است که میتواند احتمال بروز سرماخوردگی را کاهش دهد، این نوع سبزیجات کم کالری سرشار از آنتیاکسیدانها بوده و برای سلامت عمومی بسیار مفید است.
توت فرنگی
توت فرنگی حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و هر ۱۰۰ گرم از آن دارای حدود ۵۹ میلیگرم از این ویتامین است، همچنین توت فرنگی دارای کلسیم، آهن، منگنز، فولات و پتاسیم است، بنابراین مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک قابلتوجهی میکند.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهای، به ویژه فلفل قرمز، سرشار از ویتامین C است، به طوری که هر ۱۰۰ گرم از آن حاوی حدود ۱۲۸ میلیگرم از این ویتامین است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند؛ فلفل دلمهای را میتوان به سالاد اضافه کرد یا به صورت سرخ کرده مصرف کرد، همچنین میتوان آن را به شکل خام به عنوان میان وعده استفاده کرد.
سبزیجات برگدار
سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم پیچ سرشار از ویتامینهای C و K، فولات، فیبر و آنتیاکسیدانهای مختلف است که میتواند از سیستم ایمنی بدن در ماههای سرد سال محافظت میکند، مصرف سبزیجات برگدار به جلوگیری از بروز سرماخوردگی کمک میکند.
پرتقال
پرتقال حاوی مقدار زیادی ویتامین C، فیبر، کلسیم و آنتیاکسیدان است، هر ۱۰۰ گرم از آن حاوی حدود ۷۰ میلیگرم ویتامین C است، محتوای بالای آب موجود در آن به هیدراته نگه داشتن بدن کمک میکند.
کلم بروکسل
کلم بروکلس سرشار از فیبر، فولات و ویتامین C است، هر ۱۰۰ گرم از آن حاوی حدود ۸۵ میلیگرم ویتامین C است، مصرف کلم بروکسل به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، میتوان آن را به صورت کبابی یا بخارپز مصرف کرد.
طالبی
طالبی دارای مقدار زیادی ویتامین C و پتاسیم است، به طوری که هر ۱۰۰ گرم از این میوه حاوی حدود ۳۶ میلیگرم ویتامین C است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند./عصر ایران
اولین کسی باشید که نظر میدهد!