وزیر اقتصاد گفت: نظارت بر قیمت نان به شکل ویژه دنبال خواهد شد.

احسان خاندوزی در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات دولت در جمع خبرنگاران در واکنش به اقدام برخی پلتفرم‌ها در عرضه گران‌تر قیمت نان و همچنین گران‌فروشی نان توسط برخی نانوایی‌ها، گفت: قیمت‌گذاری نان به صورت منطقه‌ای انجام می‌شود و قیمت آن در سراسر کشور یکسان نیست. استان‌ها نان‌های منطقه‌ای و محلی‌شان را با وزن و قیمت‌های متفاوت می‌فروشند. در سیستان و بلوچستان وزن یک چانه نان در حدود یک کیلو و در سایر استان‌ها ۳۰۰-۴۰۰ گرم است.  وزارت کشور درخواست افزایش قیمت نان توسط مقامات استانی را پس از بررسی، اعلام می‌کنند و پلتفرم‌ها و نانوانی‌ها نیز موظف به رعایت قیمت مصوب این وزارتخانه هستند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: بنده گزارش قیمت‌گذاری انواع نان منطقه‌ای و محلی را از وزیر کشور می‌گیریم و سیستم نظارتی بر نانوایی‌ها را ویژه‌تر می‌کنم.

خاندوزی در عین حال بر تنظیم‌گری و قاعده‌مند کردن هزینه‌های پلتفرم‌ها و درگاه‌های اینترنتی فروش نان تاکید کرد و گفت: در ستاد تنظیم بازار  این مسئله را مطرح می‌کنم و اگر مصوبه‌ای باشد آن را اجرای خواهیم کرد.

وی کمک به رشد تولید را از محورهای بسته حمایتی دولت از تجار و صادرکنندگان کشور اعلام کرد و افزود: آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های پی‌درپی و غافلگیر کننده دستگاه‌های اجرایی از گلایه‌های فراوان و طولانی مدت صاحبان حرف و مشاغل و از تذکرات مقام معظم رهبری به دولت بود. براساس دستور رییس‌جمهور در شش ماهه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل بخش زیادی از بخشنامه‌ها حوزه تجاری و گمرکی را کاهش دادیم. در شش ماهه اول سال گذشته به درخواست دستگاه‌های اجرایی و گمرکی  روزی یک آیین‌نامه و بخشنامه و در مجموع ۱۸۰ آیین‌نامه و بخشنامه صادر شد که این عدد در شش ماهه اول سال جاری به ۱۰۳ آیین‌نامه و بخشنامه کاهش یافت و این عدد در شش ماهه دوم سال بیشتر کاهش می‌یابد.

وزیر اقتصاد کنترل سرمنشاء رانت‌های اطلاعاتی در بخش‌های اقتصادی را از دیگر اقدامات وزارت امور اقتصادی اعلام کرد و افزود: با اصلاح این رویه هم در مسیر رشد تولید و هم در مسیر مبارزه با رانت و فساد شاهد اتفاقات خوبی در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۲ خواهید بود.

وی در واکنش به سختگیری بانک‌های عامل در پرداخت وام‌های خرد به مردم، گفت: طولانی بودن زمان پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری با توجه به تاکید رییس‌جمهور و ابلاغ بانک مرکزی مبنی بر تخلیه  صف متقاضیان، همچنان در دستور کار بانک مرکزی است و در گزارش مهرماه رییس‌کل این بانک اعلام خواهد شد.

وزیر اقتصاد از کاهش کارمزد تسهیلات بانکی به زیر چهار درصد در تسهیلات قرض‌الحسنه خبر داد و گفت: به پیشنهاد وزارت اقتصاد و تاکید بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار برای اولین بار با کارمزد پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از ۴ درصد فعلی به اعداد پایین‌تر، موافقت کرد. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به عنوان اولین بانک درخواستش را به بانک مرکزی اعلام کرد و ان‌شاءالله این اقدام از این بانک شروع می‌شود و در آینده سایر بانک‌ها نیز قانون را اجرا خواهند کرد.